İdilika’nın Mutfağı’nda bugün nefis çay saati tarifleri var. Bu tarifler öyle bol kepçeden kalorili çay saati lezzetleri değil, bünyemizi rahatsız etmeyecek türden sağlıklı ve hafif tarifler. Umarım beğenirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
UNSUZ YAĞSIZ PAMUK KEK
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 ml. sıvı krema
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı mısır nişastası
Limon-portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI: Karıştırma kabına yumurta ve toz şeker alınıp bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine sıvı krema eklenip karıştırılır. Sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip güzelce karıştırılır. Yağlanıp unlanmış fırın kabına boşaltılır. Önceden ısıtılmış 175-180 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
UNSUZ PATATES BÖREĞİ
MALZEMELER
3-4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı maden suyu
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
8-10 orta boy patates
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
Tuz
Karabiber, pul biber
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 4 yumurtayı tuz ile özdeşleşene kadar çırpıp sıvı yağ, süt, rendelenmiş soğan, kabartma tozu, maden suyu ve yoğurdu da ilave edip çırpın. Cam fırın kabını yağlayıp sırasıyla doğradığınız patatesleri, maydanozları, baharatları ve peyniri dizin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
PIRASALI MERCİMEKLİ UNSUZ BÖREK
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım kg. pırasa
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
3 adet büyük boy yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: 1 bardak yeşil mercimek yumuşayana kadar haşlanır. Suyu iyice süzdürülür. Derin bir tavada doğranmış soğan 3-4 yemek kaşığı yağda sotelenir. Pırasalar ince ince doğranıp soğanlara ilave edilir. Tuz, karabiber konup yumuşayana kadar kavrulur. En son salça eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Pırasalı harç ılındıktan sonra mercimekle karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta ve kabartma tozu iyice çırpılıp bu harca konur ve hepsi tekrar karıştırılır. Hazır olan harç, yağlı kağıt serili veya yağlanmış orta boy cam fırın kabına aktarılır. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
25 Aralık 2024SPOR
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024SPOR
25 Aralık 2024SPOR
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024GÜNDEM
25 Aralık 2024